RECEPT 1:

Havermout pancakes à la Wonderland

Tover een standaard bakje havermout om tot heerlijke pannenkoeken met een vleugje Wonderland. Havermout is een graansoort boordevol koolhydraten die ervoor zorgen dat je langer verzadigd bent. Het is natuurlijk veel leuker om hier lekkere pannenkoekjes van te maken, getopt met aardbeien, blauwe bessen en honing! Maak het ontbijt compleet met een kopje Wonderland thee.

Wat je nodig hebt voor één persoon:
50 ml melk
40 gram havermout
1 ei
2 eetlepels kwark
Olie of boter om mee te bakken

Optioneel:
Een halve banaan
Een handje aardbeien
Een handje blauwe bessen
Honing

Hoe bereiden?
Doe de melk, de havermout en het ei in een kom, en mix tot een glad beslag.
Zet de koekenpan op het vuur met een vleugje olie/klontje boter en giet een kleine portie in de pan.
Bak de pannenkoeken tot ze aan beide kanten (licht)bruin zijn.
Leg de pannenkoeken op een bord. Snijd de banaan en aardbeien in stukjes en leg rondom de pannenkoeken. Maak de pannenkoeken vervolgens af met blauwe bessen en een vleugje honing.

Maak het ontbijt compleet met een lekker kopje (verse) thee. Smakelijk!

RECEPT 2: 

Gevulde eierwraps uit de Veggie Garden

Let’s go veggie! Eiwitten zorgen voor het versterken en herstellen van lichaamscellen, waar groenten je voedingsstoffen leveren. Probeer daarom deze wonderlijke combinatie! Met deze gevulde eierwraps uit de Veggie Garden van Hogwards, zul jij zeker stralen op 13 november!

Wat je nodig hebt voor één persoon:
2 eieren
Een scheutje halve melk
Een scheutje olijfolie
100 gram verse spinazie
Cherrytomaten

Optioneel:
2 schijfjes geitenkaas
Pijnboombitten

Hoe bereiden?
Klop de eieren, samen met de melk, los tot een glad beslag. Voeg daarna eventueel wat zout toe. Verhit de olie in een (middelgrote) pan, en giet het beslag in de pan. Keer het ei om als het begint te stollen en herhaal totdat er een omelet ontstaat.

Bak de spinazie kort in een andere kleine pan totdat de spinazie deels gebakken is. Snijd de cherrytomaatjes, haal de eierwraps uit de pan en verdeel de spinazie en cherrytomaatjes in de wrap.

Optioneel: Snijd de geitenkaas in kleine stukjes en verdeel in de wrap, voeg de pijnboompitjes toe en rol de omelet strak op. Smakelijk!

RECEPT 3: 

Wonka’s fruitparty

Ben je geen grote eter? Probeer dan Wonka’s fruitparty met cacoa nibs! Fruit zit boordevol mineralen en vitaminen, die belangrijk zijn voor de weerstand. Daarnaast zorgt een bakje fruit voor hydratatie en valt het niet zwaar op de maag. Maak het af met een schepje kwark en cacaonibs voor de optimale energieboost.

Wat je nodig hebt voor één persoon:
Frambozen
Handje aardbeien
1 kiwi
Handje druiven
Cacao nibs

Optioneel:
Kwark
Walnoten
Macadamia noten
Honing

Hoe bereiden?
Was het fruit, snijd de kiwi en aardbeien in partjes en verdeel in een bakje. Voeg vervolgens de frambozen en druiven toe.

Optioneel: Maak het ontbijt af door walnoten, macadamia noten en honing toe te voegen. 

 

Onze website maakt in beperkte mate gebruik van cookies. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.